Sport

Tenis

Bernarda u finalu Olomouca protiv Pliškove: Očekujem težak meč, ali puna sam samopouzdanja i spremna na pobjedu!

Bernarda u finalu Olomouca protiv Pliškove: Očekujem težak meč, ali puna sam samopouzdanja i spremna na pobjedu!
Facebook

Bernarda Pera doznala je ime protivnice koja je očekuje u finalnom dvoboju 80.000 dolara vrijednog ITF turnira u češkom Olomoucu

Radi se o domaćoj tenisačici Kristyni Pliškovoj, 41. igračici svijeta i prvoj nositeljici turnira, te sestri blizanki najbolje svjetske tenisačice Karoline Pliškove.

Pred Bernardom je stoga vrlo zahtjevan zadatak, no ona zna što treba učini kako bi došla do pobjede protiv zahtjevne protivnice:

"Od Pliškove očekujem puno pokušaja as-servisa jer upravo ona drži rekord po broju aseva u jednom meču, čak 31! Morat ću biti potpuno skoncentrirana na reternu. Obranim li dobro njezine servise i sačuvam li svoje, igru mogu uvesti u 'neutralu' i tu ću imati svoje šanse."

Pobjeda u dvoboju s 41. tenisačicom svijeta bila bi pravi mali pothvat, a zadarska tenisačica pred početak susreta ne krije optimizam temeljen na sjajnim igrama ove godine:

"Osjećam se spremnom za takav pothvat. Puna sam samopouzdanja i vjerujem da svojom igrom već sada spadam u rang igračica kojem pripada i Pliškova", poručuje Bernarda.

Nama ne preostaje nego da se složimo s njom jer igra u uistinu sjajnoj formi! Na posljednjih je šest turnira igrala jedno četvrtfinale (Lleida), jedno polufinale (Padova) i čak četiri finala (Santa Margherita Di Pula, Dunakesz, Stuttgart-Vaihingen i Darmstadt), s time da je u Stuttgartu došla do naslova pobjednice! Njezini uvjerljivi nastupi odrazili su se i na stanje na WTA ljestvici. Bernarda je kraj 2016. godine dočekala kao 316. tenisačica svijeta, dok danas zauzima 217. mjesto što je pomak od čak 99 mjesta!

Meč između Bernarde Pere i Kristyne Pliškove na rasporedu je u nedjelju u 11:00 sati.

 


Reci što misliš!

 Izdvojeno