Sport

Vaterpolo SP Budimpešta

Ivica Tucak: Na pravom smo putu, imamo dobru kemiju

Ivica Tucak: Na pravom smo putu, imamo dobru kemiju
AP Images

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s tri je pobjede otvorila Svjetsko prvenstvo u Budimpešti i izborila direktan plasman u četvrtfinale. Tamo čekaju boljeg iz susreta Italije i Kazahstana, a Talijani su tu veliki favoriti

Nakon prvog dijela turnira izbornik vaterpolista Ivica Tucak sjeo je s Markom Šapitom i u razgovoru za HRT osvrnuo se na dosadašnje igre svoje momčadi. 

- Nije savršen, ali vrlo dobar dojam smo ostavili. Igre naše reprezentacije u sve tri utakmice bile su na putu koji smo mi zacrtali i željeli - da igra ima smjer kakav mi želimo. I obrani i napadu smo imali potrebnu agresivnost kao i na pripremama. Naglasak je bio na agresivnosti i povezivanju vanjske linije s bekovskom, kaže Tucak.

Prvi cilj je bio taj - odraditi prvi krug i pobijediti sve tri utakmice. Protiv Rusije smo imali nekih problema, bilo je također i loše suđenje, ali usprkos tome nismo reagirali. Bili smo mirni i fokusirani, znali smo što trebamo raditi. Drago mi je da smo imali jednu takvu stresnu utakmicu u grupnoj fazi koja može izazvati reakciju. 

Još možemo podignuti igru u obrani. Tu smo imali problema u utakmici protiv Rusije, prerano smo padali na defenzivan položaj na poziciji beka. Tu ćemo protiv Italije, koja je veliki favorit, morati biti agresivniji. 

Ne volim govoriti o pojedincima tijekom turnira, ali moram reći da sam zadovoljan kako ekipa izgleda u bazenu i van bazena. Na pravom smo putu, imamo dobru kemiju, ne volim isticati pojedince, ali moram reći da postoje oni koji su me pozitivno obradovali,
izjavio je Tucak za HRT. 


Reci što misliš!