Sport

Skokovi u vodu

KSV Zadar iz Rijeke se vratio bogatiji za 18 medalja!

KSV Zadar iz Rijeke se vratio bogatiji za 18 medalja!

Klub za skokove u vodu Zadar nastupio je na Otvorenom Kadetsko-Juniorskom Prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Rijeci. Ovo je bilo izuzetno jako natjecanje na kojem je nastupilo 180 skakača iz 10 zemalja. Osim hrvatskih skakača nastupili su skakači iz Austrije, Italije, Švedske, Norveške, Litve, Velike Britanije, Francuske i Njemačke

Zadarski klub predstavljalo je 9 skakača i postigli su izvrsne rezultate. Osvojili su 18 medalje od čega 8 zlata, 3 srebra i 7 bronci!

Najuspješniji bio je mlađi kadet Matej Nevešćanin koji je osvojio 3 zlata na svim individualnim disciplinama i s osobnim bodovnim rekordom na dvije discipline. Matej je u disciplini sinkro daska 3m s klupskim kolegom Diegom Bajlom osvojio 3 mjesto. Kadet Diego Bajlo osvojio je 4. mjesto s daske 1m, 3m i tornja.

Mlađa kadetkinja Lora Magaš osvojila je prvo mjesto s daske 1m i 3m dok je s tornja bila druga. U disciplini sinkro daska 3m s klupskom kolegicom Brunom Huljev osvojila je 3. mjesto. Kadetkinja Bruna Huljev uz već spomenutu sinkro medalju osvojila je treće mjesto s daske 1m i 3m te s tornja.

Juniorka Hana Kovačević osvojila je prvo mjesto s daske 1m i 3m dok je s tornja bila druga. U istoj kategoriji Nika Cerovečki osvojila je drugo mjesto s daske 1m i treće mjesto s daske 3m i tornja. U disciplini sinkro daska 3m par Hana-Nika osvojio je prvo mjesto.

Osim spomenutih sportaša u kategoriji mlađih kadeta nastupili su Marko Huljev, Marko Profaca i Luka Živaljić. S daske 1m i s tornja Marko Profaca osvojio je četvrto mjesto. S daske 1m osmo mjesto osvojio je Marko Huljev, dok je Luka Živaljić bio deseti. U disciplini daska 3m sedmo mjesto osvojio je Marko Profaca, osmo mjesto Luka Živaljić dok je Marko Huljev završio na devetom mjestu. Sinkro par Profaca-Živaljić u konkurenciji kadeta osvojio je četvrto mjesto s daske 3m.

Ovim natjecanjem završila je sezona za većinu skakača u KSV Zadar. Mateja Nevešćanina i Loru Magaš očekuje još nastup na reprezentativnoj smotri na Mediteranskom Kupu koji se održava u Bolzanu što je ujedno i posljednje natjecanje ove sezone.


Reci što misliš!