Sport

Maratonska press konferencija

KK Jazine Arbanasi predstavili stručni stožer za Premijer ligu i pritom optužili Grad da ih tamo ne želi

KK Jazine Arbanasi predstavili stručni stožer za Premijer ligu i pritom optužili Grad da ih tamo ne želi

Na maratonskoj press konferenciji održanoj u press salonu Športskog centra Višnjik, predstavljen je stručni stožer koji će KK Jazine Arbanasi povesti u prvom povijesnom sudjelovanju u najvišem rangu hrvatske klupske košarke. A bilo je više govora o mnogim drugim temama nego o onim sportskim.

No, mi ćemo krenuti od sporta. Dosadašnji trener Jakov Borčić "promoviran" je na funkciju sportskog direktora, dok će se radom na parketu baviti otac i sin, Neven i Josip Plantak.  

Plantak stariji će biti trener seniorskog pogona, dok će mlađi upravljati omladinskim pogonom koji će se ove godine po prvi put i službeno oformiti u sklopu kluba.

Prvi je riječ dobio Neven Plantak:

"Osnovni cilj je ostanak u Premijer ligi. Imamo problema kao i sve ostale ekipe po pitanju budžeta, ali pokrit ćemo se koliko budemo mogli. Napravit ćemo sve što budemo mogli da izborimo ostanak. Drugi cilj je organizirati sve mlađe selekcije i vjerujem da će to biti na visokoj razini."

Kakva su očekivanja oko okupljanja igračkog kadra?

"Kraj je sedmog mjeseca i da smo u normalnoj državi već bi se nešto znalo, ali mi smo u Hrvatskoj i još uvijek je rano za pojedine ABA-ligaše, a kamoli za nas. S nekim smo igračima pričali i mislim da ćemo na kraju složiti dobru ekipu s kojom ćemo izboriti ostanak. O imenima ne mogu jer je još prerano, ali će se riješiti kroz kolovoz. 7. kolovoza započinjemo s neobveznim individualnim treninzima gdje su pozvani svi slobodni igrači iz Zadra da dođu na trening i probu. Nastojat ćemo da 'gro' ekipe bude iz Zadra, a ako u tome ne uspijemo, tražit ćemo igrače i van Zadra. Također, istog datuma započinjemo s upisima igrača u svim omladinskim kategorijama."

Josip Plantak predstavio je plan rada u omladinskom pogonu, koji će se ove godine po prvi put oformiti u sklopu KK Jazine Arbanasi:

"Uz ostanak u ligi, glavni je cilj osnovati omladinski pogon koji će funkcionirati na visokoj razini. U dogovoru s Danom Marinovićem odlučeno je da ćemo staviti naglasak na omladinski pogon. Neće biti jednostavno, ali potrudit ćemo se."

Kad su na red došle financije i pitanje dvorane u kojoj će Jazine Arbanasi igrati Premijer ligu, za mikrofon je u ime klupske uprave stao Dan Marinović koji nije birao riječi kad su u pitanju Grad Zadar i Športska zajednica Grada Zadra. Budući da je na konferenciji bio prisutan i Josip Miočić, glavni tajnik ŠZGZ, koji je na Marinovićevo izlaganje odgovarao replikama, sve skupa odužilo na gotovo sad vremena prepucavanja.

Za one koji žele doživjeti tu atmosferu i verbalno prepucavanje, pripremili smo audio zapis koji slijedi u nastavku. Sve navedeno započinje oko osme minute, pa si slobodno izdvojite 50 minuta vremena, ako možete i želite..


Reci što misliš!