Zabava

Donosimo kompletan program

Vikend najava: Što nas očekuje na "Adventu u Zadru"?

Vikend najava: Što nas očekuje na

Donosimo kompletnu najavu događanja na zadarskom Adventu za petak, subotu i nedjelju!

Danas, u petak, 9. prosinca na Trgu Petra Zoranića nastupit će Jet set bend - poznata tročlana skupina odličnih glazbenika iz Zadra koji zajedno djeluju više od 20 godina. Poznati su kao multiinstrumentalni bend koji izvodi odlične interpretacije domaćih i stranih hitova, ali imaju i poznate autorske pjesme poput već kultne ,,Dite zadarsko''.

Njihov je stil jazzy pop uz autentičan mediteranski zvuk, a od instrumenata koriste flautu, saksofon, klavijature, gitare i konge.

Subota, 10. prosinca

U subotu u 10 sati održat će se dječja radionica izrade prigodnih ukrasnih kuglica salvetnom tehnikom. U 10.30 plesna grupa ''Djedovi sobovi'' izvest će kratki nastup - skupina djevojčica u kostimima sobova pleše na pjesmu Mariah Carey, All I want for christmass is you.

U 18 sati na redu je paljenje treće adventske svijeće u crkvi sv. Šime. Obred predvodi don Igor Ikić, vikar za pastoral, svijeću pali s. Marija Boroš, FDC. Sudjeluju župe, zajednice i zborovi: Belafuža, Puntamika i Voštarnica.

U 18.30 Nastupit će zbor OSS Buševec na trgu kod Adventskog vijenca. 

OSS Buševec će u 19.30 održati Božićni koncert u Crkvi Sv. Donata u Zadru.

Tradicionalno zimsko gostovanje pod nazivom „TUROPOLJSKO SRCE - SRCU ZADRA“ nastavlja se i ove godine. Turopolje časti Božićnim koncertom, ovaj put pjesmama iz cijele Hrvatske s naglaskom na tradicijske instrumente. Izvest će i folklorni program ulicama Zadra, a program završavaju degustacijom Turopoljske kotlovine i ostalih delicija Turopoljskog kraja na Forumu u nedjelju.

Swingersi u 20 sati na Trgu Petra Zoranića

U 20 sati nastupit će fenomenalni Swingersi. Posjetiteljima će priuštiti pravi spektakl uz retro stil i zvuk. Otpjevat će svevremenske hitove i rasplesati sve prisutne. Inspirirana američkim swingrevivalom, grupa Swingers osnovana je 1999. Prvi nastup održali su u zagrebačkoj „Tvornici“ u studenom iste godine. Uskoro je repertoar grupe postao mješavina glazbe 40-ih, 50-ih i ranih 60-ih, od swinga, R&B-a, rockabillyja, rocka, twista, ali i calypsa te mamba. Najpoznatiji im je album „Samo jednom se ljubi – tribute to Ivo Robić“, koji je grupi donio i Porin u kategoriji „najbolji album zabavne glazbe“, te dva najveća hita „Jabuke i trešnje“ i „Reci da me voliš" (Mucho, mucho, mucho).

U 21 sat Harmonija bend nastupa na terasi Kulta i Dišpeta

Nedjelja, 11. prosinca

U 11 sati održat će se koncert Gradske glazbe.

Gradska glazba je 2001. godine dobila Nagradu grada Zadra za doprinos glazbenoj kulturi u povodu proslave 130 godina postojanja. Danas Gradska glazba ima četrdesetak aktivnih članova, od kojih su mnogi mladi izrasli iz Male škole koju vode iskusniji glazbari. Orkestar nastupa u Zadru, cijeloj županiji, priređuju promenadne nastupe i prigodne koncerte.

Na Forumu se nastavlja program TUROPOLJSKO SRCE- SRCU ZADRA“.

Od 9 do 13 sati na Forumu će biti izložen „Turopoljski  degustacijski stol“ popraćen kulturno umjetničkim programom.


Reci što misliš!