Zabava

donosimo program

Vrijeme je za Zagreb beer festival!

Vrijeme je za Zagreb beer festival!

Zagrebački Park dr. Franje Tuđmana se od 19. do 21. svibnja pretvara u veliku pozornicu, a Zagreb Beer Fest poziva sve da se pridruže u vikendu dobre pive i dobrih koncerata

Glazbeni dio prvog Zagreb Beer Festa zaključuju odlični mladi bendovi Lika Kolorado i Igralom te će se na pozornici od 19. do 21. svibnja u zagrebačkom Parku dr. Franje Tuđmana pridružiti lineupu kojeg čine Jura Stublić & Film, My Baby, Kojoti, Kawasaki 3p, Desert Mountain Tribe, Artan Lili, M.O.R.T., Ogenj i Andrija.

Ulaz na sve aktivnosti je besplatan.

Petak 19.05

Legendarni Kojoti pred zagrebačku se publiku vraćaju nakon odličnog povratničkog koncerta na festivalu Brijačnica, gdje su nastupali u siječnju ove godine. Kojoti će na pozornicu vratiti hitove “Sto milja daleko od nje”, “Razuzdan i lud”, “Izgubljen u svemiru”, “Hodala je pola metra iznad zemlje”, “Zajaši zmaja”, “Halucinacija” i “Trese, lupa, udara”.

Osim njih, prvi dan Zagreb Beer Festa se prvi put nakon gotovo rasprodane Tvornice kulture u studenom prošle godine u Hrvatsku vraća koncertna atrakcija My Baby. 
Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i velika energija zaštitni su znak koncerata nizozemskog benda koji prošlog mjeseca objavio i novi studijski album.

Prvi dan festivala nastupit će i Desert Mountain Tribe, moćni londonski trojac koji svira psihodelični rock. Dosad su dijelili pozornicu s imenima poput Wovenhanda i The Telescopes, a prošle godine su objavili prvi studijski album “Either That Or The Moon” te su pokupili odlične kritike. Bendu će ovo biti premijerni nastup u Hrvatskoj.

Čast da otvori premijerno izdanje festivala pripala je grupi Igralom.
Igralom je osnovan 2015. godine u Nišu, a bend je poznat po miksu zapadnoafričkog bluesa i rock n' rolla. Debitantski album "Pogrešna poznanstva" snimili su krajem 2015. godine u studiju Roberta Telčera, nakon čega su krenuli na regionalnu turneju. Igralom su: Marko Tomović (bubanj), Maden Marjanović (gitara, prateći vokal) i Dimitrije Simović (bas gitara i glavni vokal). 

Subota 20.05. 

“Neprilagođen”, “Sjećam se prvog poljupca”, “Moderna djevojka”, “Zajedno” i “Ti zračiš zrake kroz zrak” samo su neke od pjesama impresivnog repertoara Jure Stublića i Filma kojeg zagrebačka publika uvijek rado prihvaća. Jedan od najpoznatijih vokala na ovim prostorima na sceni je još od 70ih godina, a publika će moći uživati u njegovom koncertu u subotu, 20. svibnja.

Osim Jure subotnjem lineupu se pridružuje i beskompromisni punk-blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa, grupa M.O.R.T. te zagrebačka Lika Kolorado.

M.O.R.T. su John, Zvrk, Kikos i Mile, prvi demo album su objavili 2013. godine, a nastupali su diljem Hrvatske i regije. 

U srpnju 2014. godine objavili su album "Odjel za žešće" koji je pokupio odlične kritike, a godinu kasnije nominirani su bili i za nagradu Porin u kategoriji novi izvođač. Posljednji studijski album "Tužna kocka" objavili su prošle godine te su ponovno oduševili publiku i kritiku. M.O.R.T. ne prestaje ni s live nastupima, a zagrebačka publika će ih imati prilike poslušati i na pozornici Zagreb Beer Festa.

Indie rockeri Lika Kolorado sve su aktivniji na sceni, a dosad su nastupali na nekoliko domaćih festivala. Prije nekoliko dana bend je objavio treći singl "Sigurno", nakon pjesama "Kralj" i "Smiješ zaurlat" koje je publika odlično prihvatila. Bend trenutačno radi na prvom studijskom albumu, a trude se odraditi i što više svirki. Lika Kolorado su: Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubnjevi).

Nedjelja 21.05. 

Koncertni program Zagreb Beer Festa zaključuju miljenici zagrebačke publike, Kawasaki 3P. Nakon krcatog Doma sportova ovo će im biti prvi veći koncert. Bend koji postoji već 25 godina i dalje je jedan od najboljih domaćih live bendova čiji koncerti su uvijek rasprodani. “Puta madre”, “Ni da ni ne”, “Snifa san glu”, “Loš, zao”, “Niskarastaman” i “Kak si, pa tak” samo su neki od hitova koje mnogi jedva čekaju ponovno čuti uživo.

Prije Kawasaki 3P-a nastupit će beogradski rock bend Artan Lili. 
U samo dvije godine uspjeli su svojim noise-pop zvukom steći zavidan broj fanova te rasprodaju klubove kako u Zagrebu, tako i u regiji.

Andrija je bend iz Livna koji je s radom počeo 2002. godine, a na Zagreb Beer Festu nastupit će također prije Kawasaki 3P-a. Prve koncerte imali su krajem 2005. godine, a od onda su snimili tri studijska albuma. Grupu čine Miran (bubnjevi), Danko (vokal), Drago (bas) i Božidar Jokić – Boško (gitara), a ukoliko ih još niste negdje uhvatili na live nastupu, prava prilika za to vam je 21. svibnja ove godine u središtu Zagreba.

Ogenj, novije ime na domaćoj sceni, je peteročlani bend iz Koprivnice koji je svoju glazbenu priču započeo krajem 2015. godine. Radi se o čvrstom miksu rock n' rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, podebljanim brzom tamburicom i violinom. Ogenj su - Denis Kuzel (bubnjevi), Tara Knežević (violina), Filip Kušnjer (gitara), Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica) te Nikola Terzić (bas gitara).

Ulaz na sve programe je potpuno besplatan.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti